Offroad u Hrvatskoj sa quadom na Braču

Brač kao odmorišna destinacija nudi neopisivo lijepe krajolike pune plaža, skrivenih uvala i šumovitih predjela u unutrašnjosti otoka. Okolica se najbolje da istražiti putem quad ture.

Offroad tura u Hrvatskoj za jedinstvenu avanturu na otoku

Odmorišna destinacija Brač je dalmatinski otok od oko 40 kilometara dužine s plažama u ukupnoj dužini od 175 kilometara. Pored kristalno plavog mora i usamljenih uvala, krajolik odlikuje i 778 metara visoka Vidova Gora, koja je najveća planina svih jadranskih otoka. Na obali postoji preko 40 spilja, a u unutrašnjosti otoka i nekoliko izvora slatke vode, koji pejzaž otoka čine jedinstvenim. Kako biste uživali u jedinstvenoj flori fauni, otok možete naravno istražiti pješice ili biciklom. Još jedna mogućnost za offroad u Hrvatskoj nudi Vam se putem quada.

Čista avantura u vožnji quadom u Hrvatskoj

Pri ljetnim temperaturama, quad u Hrvatskoj nudi ugodnu alternativu kako biste podjednako uživali u zabavi, akciji i prirodi. Pritom se ne morate umarati i možete svejedno doći do najizoliranijih regija otoka Brača. Takva quad tura u Hrvatskoj idealna je ne samo za fanove motornih sportova i offroad obožavatelje, već i za poduzetne turiste koji također sa ovakvim motoriziranim vozilom mogu pronaći razne načine uživanja u osamljenim plažama, predivnim krajolicima, netaknutoj prirodi i prizorima koji oduzimaju dah. Vožnja quadom u Hrvatskoj dostupna je putem više ponuda. Rado ćemo se pobrinuti za organizaciju Vaše quad ture i ponuditi Vam odgovarajuća vozila sa svom opremom koju trebate.

Uvjeti i informacije o offroad turama u Hrvatskoj

Za upravljanje quadom, za razliku od motora, ne morate održavati ravnotežu, budući da je opremljen s četiri kotača. No kako se kod quada radi o motoriziranom vozilu, vrijede određene sigurnosne mjere, kojih biste se trebali pridržavati. Za vožnju quadom trebate obavezno imati čvrste cipele sa potplatima koji se ne kližu, kako bi mogli prianjati uz površinu. Kako bi se izbjegle opekotine od auspuha, preporučaju se duge hlače. U Hrvatskoj nošenje kacige nije obvezno, no takva oprema Vam kod nesreća pruža neophodnu zaštitu. K tome biste trebali i biti u određenoj tjelesnoj kondiciji za offroad vožnje, kako biste mogli u potpunosti uživati u turi. Za upravljanje quadom je u Hrvatskoj također potrebna vozačka dozvola B kategorije. Samo ukoliko je quad manji od 50cm, dovoljna je dozvola A kategorije.

Moguća izletišta sa quadom na otoku Braču

Vođene ture sa quadom u Hrvatskoj omogućuju Vam sigurno istraživanje otoka Brača. Iskusni vodiči pokazat će Vam sigurnim cestama najljepše strane otoka. Mnoge od njih idu u unutrašnjost otoka, preko vijugavih šumskih puteva, kroz vodene lokve pa sve do najvišeg vrha Jadranskog mora, planine Vidova Gora. Prizori od kojih zastaje dah pružat će Vam se preko makadamskog puta, kojim se spuštate do mora i do pojedinih skrivenih uvala za kupanje sa očaravajućim plažama. Tamo se možete osvježiti u hladnoj vodi i nazdraviti u suton dana uz čašu vina u tipičnoj lokalnoj taverni.