Najbolji vodeni sportovi

Vožnja brodom, kitesurfing i ronjenje na Braču

Hrvatski otok Brač poznat je po kilometarskim obalama koje okružuju najljepše plaže. Tko traži predah od sunčanja i plivanja u svježem moru, ne smije propustiti vodene aktivnosti. Tu spadaju i istraživačke ture brodom, surfanje sa kite daskom te ronjenje i snorkeling u kristalno čistoj vodi.

Najam broda na Braču

Od malih brodova na veslanje ili pedalina sve do motoriziranih glisera ili jahti za jedrenje, ponuda za najam na Braču je velika. Osobito na jugu otoka postoji veća ponuda za charter jahti i brodova, primjerice u Sumartinu. Ili se za najam možete uputiti u Bol. Slikovito ribarsko selo Bol poznato je po svojim mnogobrojnim predivnim plažama, u koje se ubraja i neobično oblikovani Zlatni Rat, koji je prema Daily Telegraphu jedna od najljepših plaža Europe. Ukoliko ne posjedujete dozvolu za upravljanje brodom, postoji mogućnost da unajmite brod kojim će potom za Vas upravljati skiper.K tome možemo umjesto najma broda na Bolu preporučiti i vođeni izlet brodom na susjedne otoke, poput Hvara ili Šolte.

Brač kao raj za vodene sportove i kitesurfing

Posljednjih godina se kitesurfing pretvorio u najpopularniji vodeni sport. Obje noge na kite dasci, koja je opremljena jedrom, omogućuju pri savršenim valovima i vjetru fantastične skokove i trenutke, koji podižu adrenalin. Kako biste što brže naučili surfati na Braču, najbolje je da posjetite neki tečaj.

Kao iskusni kitesurfer možete iznajmiti opremu na mnogim mjestima na Braču. Najpoznatije mjesto za kiteboarding je Bol. Položaj između dva otoka i toplina, koja tamo nastaje, stvaraju savršene uvjete za fantastičan doživljaj. Škola za kitesurfing na Bolu nudi Vam različite višednevne tečajeve za početne i napredne. Po želji su mogući i privatni sati. Podučavaju se teoretske i praktične osnove kitesurfinga, sastav materijala, sigurni start i slijetanje kao i sve o sigurnosnim pravilima i pravilima ponašanja.

Ronjenje na Braču: doživite predivni podvodni svijet

Ronjenje Vam nudi priliku da izbliza upoznate jedan sasvim novi svijet. Pod vodom Vas očekuju netaknuta flora i fauna, a ponekad i potopljene olupine brodova, koje spadaju u najatraktivnije ronilačke teritorije. Jedan od najatraktivnijih područja za istraživanje pod vodom na Braču je spilja Lučice. U velikoj dvodijelnoj spilji očekuje Vas šareni svijet podvodnih biljaka, zanimljive koraljne forme i raznolike šarene ribe. Kao profesionalac možete iznajmiti opremu na više mjesta na otoku, kako biste ronili na Braču. K tome Vas očekuje i nekolicina profesionalnih škola ronjenja, kao primjerice Big Blue Diving Center na Bolu. Za početnike je najbolje da započnu sa tečajem ronjenja u Jadranskom moru, kako bi se upoznali sa opremom za prve doživljaje pod vodom. Kao alternativnu opciju možete odabrati snorkeling. Snorkeling na Braču je skroz jednostavan i lagan za usvajanje za sve starosne grupe, a nudi Vam unutar najkraćeg vremena fantastične uvide u očaravajući podvodni svijet.